A JÖVŐ SZERVEZETEI (PDF)

(3 vásárlói értékelés)

3810 Ft

“A jövő szervezetei” több éve sikeresen működő vállalatok példáján keresztül mutatja be azokat a gyakorlatokat és működéseket, amelyek az egyéni, csoportos és vállalati fejlődést állítják a középpontba. Ezekben a szervezetekben az energiát nem vonja el a vállalati politika, a félelem és a bizalmatlanság.

Laloux megmutatja nekünk, hogyan építhetünk olyan szervezeteket, melyekben a sikert és a fejlődést a bizalmon alapuló együttműködés teremti meg.

„A szervezetek, amelyekről e könyvben írok, hisznek a bizalomban – abban, hogy a munkavállalóik megbízhatóak és helyesen akarnak cselekedni. Ennek szellemében úgy döntöttem, hogy a kiadvány védelmére nem alkalmazom a digitális jogkezelés eszközeit, amelyek sokszor bosszantóak, ha a könyvet nem azon az eszközön szeretné olvasni, amelyen megvásárolta. Bízom abban, hogy a kapott fájlt személyes példányaként kezeli, és a könyv iránt érdeklődőket a reinventingorganizations.hu oldalra irányítja. Itt megvásárolhatják a könyvet, így nem szükséges a saját példányát átküldenie. Kérem, ne küldje tovább.”
Frederic Laloux

 

Kategória:

„Azt gondolom, hogy a könyvet azért érdemes elolvasniuk a vezetőknek, mert biztos vagyok abban, hogy a vállalatok felsővezetői is szenvednek a rendszertől, attól, ahogyan a cég működik. Biztosan látnak millió dolgot, ami sokkal jobban működhetne, de meg van kötve a kezük. De milyen lenne, ha vezetőként mernének nagyot álmodni? Mit szólnának ahhoz, ha csak olyan feladataik lennének, amik lelkesítik őket? Amiket szívből tud csinálni? Amikkel érzik, hogy hozzájárultak más emberek jobb-létéhez? És értelmes munkát végeztek? Biztosan van olyan ötletük, amire gondolni sem mernek, mert úgyis leszavazza az igazgatótanács… Pedig milyen jó ötletek lehetnének!

Milyen lenne, ha többé nem kellene mindenféle furfanggal és technikával az alkalmazottakat (illetve immár csapattagokat) motiválni? Mert ők is lelkesedéből és szívből dolgoznának? Minden tudásukat, energiájukat beletennék a projektekbe, olyat is, amiről eddig nem is álmodott senki, hogy van nekik? Milyen lenne, ha nem lenne munkaidő, senki nem nézne a másik körmére, és nem kéne sakkozni, hogy ne vegyék észre, ha valaki nem úgy és akkor dolgozik, ahogyan elő van írva? Mi lenne, ha mindenki annyit kereshetne, amennyit akar? Mert a fizetését a kollégák maguk határoznák meg? És még sorolhatnám.

És mindenki azt mondja, hogy áhh, hát ez így nem működik, nem működhet. Mi már bizonyítottuk, hogy de. Ilyen van, működik és olyan öröm itt dolgozni, így dolgozni, hogy arról mások álmodni se mernek. Kár.”

Kalmár Szandi, Hordozóház

A JÖVŐ SZERVEZETEI (PDF) termékről 3 értékelés

  1. Toldi Zsuzsa

    Nagyszerű könyv. Szívből kívánom, hogy a jövőnkben a teal általánosan elterjedt gyakorlat legyen!

  2. Farkas Ildi

    Örömmel tölt el ez a könyv. Végre! Mindent megteszek, hogy ilyen nyitott érzelemmel és értelemmel dolgozhassak a jövőben.

  3. Zsidek Imre (megerősített tulajdonos)

    El tudod képzelni, hogy a munkehelyeden nincs főnököd, mégis mindenki tudja a dolgát, saját magadat adod és ezért elismernek és mindennap úgy érzed, hogy hozzátettél valamit a világhoz? Ez ma már lehetséges és erről szól ez a könyv. Hiszem, hogy a ma még kis szigetekként működő szervezetek és közösségek nemsokára az egész világot behállózzák és egy új emberibb világban fogunk élni!

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük